O nas

Auer optika. Razlika je v ljudeh.

Auer optika smo ljudje

 

Družinsko podjetje posluje že od leta 1996. Leta 2006 smo odprli prvi Relaxed Vision center – Carl Zeiss v Mariboru. V želji zagotoviti najvišji standard optike tudi izven večjih mest in krajev pa smo ob 15. obletnici obstoja naše znanje in izkušnje na področju svetovanja pri izbiri korekcijskih in sončnih očal ter kontaktnih leč kot tudi vedno bolj cenjeno lastno izdelavo očal prenesli še na dve izbrani lokaciji – jubilejni optiki v Rušah in Račah. Leta 2013 se je zgodba nadaljevala ... Premišljeno, z mnogo novih idej, energije in znanja smo sledili novim ciljem, naši četrti poslovalnici – Auer optiki Lenart.

901474 313654875427271 924134983 o

Denis Auer

Direktor Auer optike, optik tehnik

Več kot desetletje dela v optični delavnici je privedlo do neprecenljivih izkušenj. Denis je vrhunski optični tehnik in ni stekla, ki ga glede na individualne želje in zahteve ali morebitne težave ne bi odlično priporočal, nato pa popolno izbrusil in vgradil v izbrani okvir. Zaveda se pomembnosti novih tehnologij, idej in oblikovnih trendov ter spremlja optične sejme po vsej Evropi. Poleg vodstva štirih poslovalnic Auer optike pokriva še cel spekter del. Resnično se loti vsega in izpelje vse, kar si zada. Nanj se lahko obrnemo in zanesemo vsi ostali člani ekipe. Zadnja leta se je usmeril še v pridobivanje strokovnega znanja o kontaknih lečah, športnih očalih, korekcijskih vstavkih in ostalih novostih. Ustvaril je spletno trgovino Auer optike – Vsezaoci.si.

19466340 1248746385251444 5303472567379998314 o

Petra Auer

Kreativni vodja

Mag. iuris Petra Auer je sprva nabrala nekaj izkušenj na svojem področju, a ker najraje, ljubiteljsko v pravem pomenu besede, že od samega začetka ob Denisu soustvarja podjetje Auer optika se je pred leti popolnoma predala delu v optiki, kjer poleg osnovnega deluje predvsem na kreativni ravni, se ukvarja s spletom, z marketingom, daje ideje, energijo in se zavzema za nov pogled v podjetniškem svetu. Prave cilje je moč doseči le z ogromno truda, delovne vneme, vztrajnostjo, delitvijo dela ipd. Vse to pa je lahko zapakirano tudi v elagantnem, nežnem paketku, saj so nasmeh, odprtost in pozitivna energija najboljši spremljevalci za dosego le-teh. Vizija, ki odpira vrata v drugačen svet ... svet sočutja in vrednot.

Suzana in Bojan Auer

Suzana in Bojan, ko sta decembra 2017 v okviru akcije Trije zimski botri pripravila naše tretje darilo, kjer je vsaka izmed štirih poslovalnic izbrala pismo enega otroka ter mu po najboljših močeh poskusila izpolniti njegovo željo.

Suzana Auer

Poslovodja PE Maribor

Suzana je z možem Bojanom leta 1996 odprla prvo optiko Auer. Njeno znanje, njene delovne izkušnje dajejo moč. Z njo je lažje narediti vsak prvi korak nove poti. Po izobrazbi je medicinska sestra in Auer optiki nudi vsak dan potrebno strokovno, tudi zdravstveno znanje. Suzani Auer optika dolguje veliko zahvalo za vso mirnost in prepričanje, da je vse, pa naj bo še tako težko, rešljivo. Je močna ženska, ki pa v Auer optiko že od samega začetka prinaša ženstvenost, čustvenost in vse ostale ženske čare. Našim poslovalnicam daje svež pridih, lahkotnost in vsak dan potrebno prijaznost ter ustrežljivost v vsem delu, ki ga opravlja.

Bojan Auer

Bojan, v središču dogajanja od leta 1996, včasih direktor, se je zdaj »modro« (v smislu manj živciranja in več uživanja ob delu) umaknil z vodilnega mesta, a na vsakem koraku stoji ob strani sinu Denisu, ga podpira in mu nudi veliko oporo tudi s tem, ko resnično verjame vanj. Kot optik prodajalec se zna stranki resnično posvetiti, zna prisluhniti in tudi odlično izbrati prava očala. Bojan je enostavno kul in takšen je Auer optiki všeč. Njegova in Suzanina življenjska filozofija je uživati življenje, polno ljubezni, spoštovanja, sprejemanja drugačnosti in pozitivnih misli. Majhne so stvari, ki osrečijo, in odnosi so tisti, ki jih moramo negovati. Toplina, ki jo boste začutili.

Karmen Vidmar

Karmen in Denis ob otvoritvi Auer optike Rače na Ljubljanski cesti 2.

Karmen Vidmar

Poslovodja PE Rače, optik tehnik

Karmen je vztrajna, zanesljiva, energična in nadebudna mladenka, ki si postavlja visoke cilje in jih marljivo doseže. Znanje, s katerim je prišla, le še nadgrajuje v naši optični delavnici in tako iz dneva v dan postaja le še odličnejši optik tehnik. Karmen v svoji poslovalnici izdeluje skoraj vsa očala Auer optike. Njeni uspehi sežejo od vožnje z motorjem, pešačenja na Triglav in vse do sedanje službe, ki si jo prav tako šteje kot uspeh. Pravi, da Auer optiko lahko opiše kot »second home/family«. Karmen čuti naš način poslovanja, zato si brez nje in njene energije, samoiniciative ter volje do dela Auer optike več ne znamo predstavljati.

Tinka Švarcl

Tinka pri urejanju novega otroškega kotička v Auer optiki Lenart.

Tinka Švarcl

Poslovodja PE Lenart

Tinka je že ob študiju nabrala veliko izkušenj pri delu v optiki. Z otvoritvijo naše poslovalnice v Lenartu, kjer živi, pa jo je zamikalo … Prišla je v Auer optiko. Samoiniciativna, radovedna in iznajdljiva Tinka je sprva le pomagala pri dnevnem poslovanju in tako pridobila strokovna znanja in izkušnje na področju optike. Po nekaj letih, ko se je dodobra izučila, pa je uspešno prevzela vodenje prekrasne Auer optike Lenart. Prva beseda, ki ji pade na pamet, ko sliši »Auer optika«, je organiziranost. In res je, tudi s tem namenom je del ekipe Auer optike. Tinka je komunikativna, čustvena in energična ženska, bivša odbojkašica in atletinja, dvakrat že ponosna tetka, ki ima rada živali, spoznavanje novih krajev, ljudi in kultur.

Peter Kovačič

Peter in Petra s četrtim darilom Auer optike v okviru akcije Trije zimski botri decembra 2017.

Peter Kovačič

Poslovodja PE Ruše, optik tehnik

Peter pravi: "Beseda, ki najbolje opiše Auer optiko je profesionalnost. Tukaj delo poteka na visokem nivoju, tako v kvaliteti ponudbe kot v samih storitvah. Vesel sem, da sem postal del takšne ekipe.« Peter živi polno življenje, nabira izkušnje, ki človeka bogatijo. Od nekdaj ga je zanimalo področje optike, najprej srednja šola v Rogaški Slatini, nato pa delovne izkušnje, v optiki dela že 9 let. Kljub temu meni, da se ves čas učimo, zato je vesel, da bo lahko svoje znanje le še izpopolnil v Auer optiki. Delo z ljudmi ga namreč osrečuje in z veseljem opravlja poklic, ki si ga je že od nekdaj želel. Peter je vesten, ustvarjalen, družaben, prijazen in zaupanja vreden. Svojo punco rad pelje na izlet, uživa v fotografiranju narave, rad se vozi z motorjem in kolesari (itak, downhill) ter se uči obdelave lesa. Mi smo ponosni nanj. Peter, ti si naša mišica!

Nuša Hiter
 

Nuša Hiter

Športna duša, to je naša Nuša! Pravična (tehtnica), fleksibilna, iznajdljiva, odgovorna in družabna mladenka pravi tako: “Auer optika je kot švicarska ura, saj jo odlikujejo natančnost, utečenost, visoka kvaliteta in šik, dovršen izgled. Najpomembnejša pa je srčnost vseh ljudi, ki tvorijo to celoto. Izredno vesela in hvaležna sem, da sem zraven.” Nuša v športu črpa svojo izjemno pozitivno energijo in dobro voljo. K nam prihaja z enajstimi leti izkušenj iz področja optike in je tako zraven na skoraj vseh okulističnih pregledih, preostali čas pa vneto skrbi za Auer optiko Maribor v Medicinski center Betnava.

Smiljana Fošnarič

Smiljana Fošnarič

Fletna Ptujčanka prihaja z večletnimi izkušnjami, a smo ji vseeno uspeli še kaj pokazati :) in jo impresionirati s svojo organiziranostjo ter profesionalnostjo. Pravi, da nas najbolje opiše beseda kvaliteta. Smiljana je po obdobju uvajanja najprej nadomeščala delo poslovodje PE Lenart za čas porodniške, hkrati je pa ta čas pokazal kje in kako je prav ona postala naš nepogrešljiv del strokovne ekipe. Smiljana je elegantna, urejena, zabavna, komunikativna in “spravlja v dobro voljo”. Po duši je glasbenica, rockerca, popotnica in družabno dekle.